Innlegg

øvrige arrangementer

Beforeigners: Ei språkhistorisk reise

Yggdrasil arrangerte ein lærerik og spanande kveld om norrønt med særleg fokus på språket i HBO-serien Beforeigners.

Den norskproduserte serien som også vert kalla “Framvandrarane” vart lansert på HBO Nordic hausten 2019. Den har hausta gode kritikkar, og fått merksemd verda rundt.
Men det er nokre ting me i Yggdrasil lurar på… Kor truverdig er språket i serien? Kan ein lage ‘nye’ og moderne norrøne ord? Snakkar vi eigentleg annleis enn 1800-talsmenneske?
Foredrag frå professor i nordisk språkvitskap og runegranskar Michael Schulte og fyrsteamanuensis i norsk Magnhild Selås ved Institutt for nordisk og mediefag på UiA.

Vér gleðjumsk og hlǫkkum til þessa æstiliga kvǫlds!

poesikveld

Poesikveld 2020

Etter stor suksess i fjor, arrangerte Litt av tiden og Yggdrasil en ny poesikveld på Østsia.
Konseptet bak poesikveld er at man kan lese egne dikt, lese en venns dikt, lese et dikt man liker eller bare slapp av, drikk litt vin og lytt. Hvem som helst kan lese og man kan selvfølgelig lese på det språket man selv foretrekker.

Det var utrolig gøy å høre så mye bra og varierte dikt! Vi hadde dikt om kjærlighet, familie og livet, men også om ulver, religion, universitetsrom og dører. Dikt på norsk, engelsk, spansk og italiensk. Mange av diktene ble skrevet under arrangementet eller improviserte på scenen ved hjelp av noen glass vin!

En samling av diktene som ble lest på poesikveld kan man lese på vår litteraturblogg:
dikt fra poesikveld #2

øvrige arrangementer

Fellesmøte med HumPed linjeforeningene

Yggdrasil er linjeforeningen som er åpen for studentene i Nordisk språk og litteratur og Litteratur, film og teater (LFT) ved UiA. I løpet av linjeforeningens første år fant vi ut at å samarbeide med andre linjeforeningene er utrolig viktig for å skape en mer inkluderende studentmiljø på tvers av studie.

I november 2019 ble arrangert et fellesmøte der alle linjeforeningene på Fakultet for humaniora og pedagogikk ble invitert. Et tverrfaglig samarbeid ble vedtatt på møtet med spennende planer for framtiden både faglig, sosialt og karrieremessig!

Fellesmøte med Yggdrasil, Linguistica, Clio og Philosophia
øvrige arrangementer

Verdensdag for psykisk helse 2020

10. oktober markeres verdensdagen for psykisk helse.
Årets tema er “Gi tid”: en oppfordring til oss alle til å bruke tiden på å gjøre ting som er godt for den psykiske helsen 💚

Studentenes helse- og trivselsundersøkelse (2018) viser at flere og flere studenter ved UiA føler seg utenfor. 1 av 4 av oss studenter oppgir å ha vedvarende store psykiske plager i hverdagen. Mellom 1 av 3 og 1 av 4 oss sier at de ofte kjenner på følelsen av å være utenfor, isolert eller ensom. 1 av 5 sier de har drevet med selvskading, og samme tall sier de har hatt reelle selvmordstanker.

Vi var på stand i Vrimle og ga vår tid til å informere om de mulighetene som linjeforeningen Yggdrasil tilbyr for et bedre studentmiljø, eller bare slå en prat!

Ingebjørg og Eline på plass på stand.
øvrige arrangementer

Engasjer deg!-dagen 2020

Engasjer deg! dagen arrangeres av UiA Karriere i samarbeid med linjeforeningene og studentaktivitene på campus.
Studentene fikk mulighet til å bli bedre kjent med Yggdrasil og Litt av tiden, hvem vi er, hva vi gjør for nordiskstudentene og våre planer for framtiden!

Anne, Sara og Lina Maria på stand.
bokbyttedag

Bokbyttedag – Høst 2019

Yggdrasil, Linguistica og Framtiden i våre hender Kristiansand studentlag arrangerte bokbyttedag for andre gang.

Bokbyttedag er en god (og ikke minst bærekraftig!) måte til å kvitte seg med bøker man ikke lenger trenger, og få byttet de ut med noen man heller vil ha 

En dag er reservert til innsamling av bøker. Vi tok imot alle slags bøker (både skjønnlitteratur og pensumbøker). Vi aksepterte opp til 10 bøker per person. Man ville da få et stempelkort som viser hvor mange bøker man har levert.
Selve bokbyttedagen kom noen dager senere. Vi tok med alle bøkene vi har fått inn på Østsia og det ble mulig å bytte ut bøken med stempelkortet som man fikk utdelt på innsamlingsdag. Man kunne ta med seg alle type bøker, på tvers av sjanger og kategori, men ikke flere enn man hadde levert!

poesikveld

Poesikveld 2019

Poesikveld arrangeres av redaksjon bak Litt av tiden (nordiskstudentenes litteraturblogg) og linjeforeningen Yggdrasil.

Det ble servert snacks, god musikk og ikke minst – poesi!
Konseptet bak poesikveld er at man kan lese egne dikt, lese en venns dikt, lese et dikt man liker eller bare slapp av, drikk litt vin og lytt. Hvem som helst kan lese og man kan selvfølgelig lese på det språket man selv foretrekker. Alle er velkomne!

Lina Maria har samlet noen av diktene som ble lest på poesikveld i et innlegg på bloggen:
et knippe dikt fra poesikvelden